1. Hem
  2. Binero.Cloud
  3. Guider
  4. Hur skapar jag en Windowsserver?

Hur skapar jag en Windowsserver?

Att sätta upp en instans med Windows som operativsystem är egentligen inte särskilt annorlunda än att skapa en linuxinstans. Det som skiljer är förutom att det krävs en betydligt större diskyta (absolut minimum 32 GB enligt Microsoft, men vi rekommenderar minst 64 GB för att inte få framtida problem) och att du betalar en tilläggskostnad för microsoftlicensen (45 SEK/mån per CPU), att du behöver sätta ditt administratörslösenord vid första uppstart.

När du skapat instansen i din cloudportal så avvaktar du tills den står som ”STARTAD” och öppnar då upp serverns konsoll i din webbläsare (detta görs genom att klicka på knappen ”<>” när du klickat in dig på din instans i cloudportalen).

Här kommer du se installationsproceduren som görs automatiskt för operativsystemet, vilket tar några minuter. När denna slutförts kommer du se den klassiska inloggningsrutan, men med ett meddelande om att administratörslösenordet måste uppdateras.


Klicka på ”OK” och välj ditt nya lösenord.

Skulle denna ruta inte komma upp, eller hinna försvinna, så kan du starta om servern och göra det igen. Se till att spara ditt lösenord säkert då detta ej kan återskapas via din kontrollpanel.

Senast uppdaterad 2020-04-01

Hjälpte denna artikel dig?

Relaterade artiklar

Behöver du hjälp?
Hittar du inte vad du söker? Ingen fara - kontakta oss så hjälper vi dig!
Kontakta support